Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 10. 2013. 17:27   >>  17:27 1

POZVAO NA KOOPERATIVNOST

Izvršni direktor "Albone" podnio ostavku

Izvršni direktor Albone, Miroslav Marinković, podnio je ostavku na tu funkciju i poručio zaposlenima da pokažu kooperativnost sa Poreskom upravom, kako bi se što tačnije utvrdila vrijednost opreme i robe kojom preduzeće raspolaže.

On je kazao da će se njihovom prodajom riješiti bar jedan dio obaveza prema zaposlenima, a to su obaveze za poreze i doprinose na plate zaposlenih, čime će biti povezan radni staž i obezbeđeno socijalno osiguranje.

Marinković je podsjetio da je u prethodnih nekoliko mjeseci cjelokupna crnogorska javnost imala prilike da se upozna sa situacijom u kojoj se Albona nalazi i plasirano je nekoliko različitih verzija razvoja događaja.

»Jedno je izvjesno, a to je da Albona ne može dalje obavljati svoju osnovnu funkciju – snabdijevanje građana Crne Gore. Svojim rješenjem od 23. septembra tekuće godine, to je potvrdila i Poreska uprava«, naveo je Marinković u saopštenju dostavljenom agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, u vrijeme blokade računa Albona je dodatno povećavala dugovanje prema poveriocima, za šta osjeća i ličnu krivicu, jer nije uspio da utiče na manjinskog vlasnika da se preduzmu radikalni rezovi - zatvaranje većeg broja objekata i redukcija nabavke.

»Takođe, nijesam mogao da usmjerim njegovu energiju na rješavanje problema sa bankama, komitentima, zaposlenima, već je on fokus svog djelovanja usmjerio ka traženju eksternih krivaca, nezaobilazeći tu ni državne organe, ni političke neistomišljenike, ni bivše, ni sadašnje partnere sa čim se ja ni jednog trenutka nijesam slagao i od čega se apsolutno ograđujem«, rekao je Marinković.

Zbog toga je, kako je objasnio, uslijedila njegova ostavka, koju je većinskom vlasniku podnio u ponedjeljak.

(MINA-BUSINESS)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније