Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

29. 05. 2020. 22:28   >>  22:29

MONSTAT

Vrijednost otkupa 6,3 miliona eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu iznosila je 6,3 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 2,1 milion eura ili 33,3 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 4,2 miliona eura ili 66,7 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu porastao je 3,5 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

“Od toga je zabilježen pad vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje preduzeća 6,1 odsto i rast vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 8,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu sirovo kravlje mlijeko učestvuje sa 27,8 odsto, kokošija jaja 16,9 odsto, kao i stoka po vrstama i kategorijama 12,6 odsto.

Svježe povrće učestvuje sa 12,4 odsto, svježe voće 9,1 odsto, ostali proizvodi 8,5 odsto, industrijsko bilje 6,7 odsto, svježa riba 4,7 odsto, prerađevine voća i grožđa 0,9 odsto i žita 0,4 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније