Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi.

02. 06. 2020. 13:36   >>  13:35 1

POSLALI PRIMJEDBE

URA: Redefinisati Zakon o energetici

Ukoliko se usvoji Nacrt Zakona o energetici, a nakon Izvještaja o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o energetici vjerujemo da hoće, građani će nastaviti da plaćaju velike sume novca koje će otići u džepove investitora, tvrdi Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

Ona kaže da je javna rasprava održana bez organizovanja okruglih stolova i tribina, i da je na taj način zainteresovana javnost uskraćena za direktnu raspravu po ovom pitanju a koje je, smatra Jokić od značaja za sve građane.

“Smatramo da je javna rasprava trebala da se odloži zbog stanja koje je proizveo Kovid-19”, navodi Ljiljana Jokić.

Pojašnjava da će građani Crne Gore, kao krajnji kupci električne energije, nastaviti da plaćaju naknadu za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

“To će plaćati kao dodatak na cijenu električne energije”, rekla je Jokić.

Ona ističe da URA smatra da Zakon treba redefinisati na način da nema promotivnih i podsticajnih mjera na način kako je to trenutno regulisano.

“Treba uzeti u obzir da su u proteklih nekoliko godina građani platili na desetine miliona eura subvencija. Pitanje je, kakvu su korist osjetili građani? I šta se desilo sa našom prirodom a naročito rijekama koje su upotrijebljene ili bolje rečeno zloupotrijebljenje kroz MhE ”, navela je Jokić.

Dodaje da je Građanski pokret URA jedna partija koja je poslala primjedbe i sugestije na Nacrt Zakona o energetici.

“Smatramo da je izuzetno važno da se ovakvim temama bavimo svi jer donošenjem ovog Nacrta Zakona se direktno utiče na kućni budžet građana i na našu prirodu”, zaključuje Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније