Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

07. 06. 2020. 19:28 >> 21:47
2

BRČVAK

Neophodno povući prave poteze

Svaka kriza može da bude pozitivna ukoliko se povuku pravi potezi i dobro organizuje novi start, saopštio je crnogorski biznismen i filantrop Hajriz Brčvak i kazao da to može biti prilika da se stvari postave na svoje mjesto.

„U tom slučaju smo u prednosti, pa sve ono što smeta i koči napredak možemo da promijenimo i postavimo sve na svoje mjesto“, rekao je Brčvak za Glasnik Privredne komore (PKCG).

On smatra da je neminovno je da će poslije zdravstvene krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa uslijediti ekonomska, ali i da mnogi građani Crne Gore umiju dobro da se snađu u kriznim situacijama.

„Ja sam bolje naučio sa malo, nego sa puno, tako da nemam straha, a ono što sam dao ne mogu izgubiti“, poručio je Brčvak.

On je dodao da je teško dati predloge Vladi kojim potezima da podrži privrednike u uslovima krize, jer ima mnogo stručnjaka i pametnih ljudi.

Brčvak je kazao da se u Njemačkoj, gdje ima firmu, najavljuje recesija i do devet odsto, što bi prouzrokovalo najveću krizu od 1929. godine.

„Naše kompanije su se spremile i sve smo uradili što je do nas. Ljudi su osigurani, dobavljači i porezi plaćeni. Ono što smo mogli da uradimo za svoj narod i svoju državu, uradili smo“, rekao je Brčvak.

Njegova kompanija, koja zapošljava više od 450 radnika, bavi se izgradnjom optičkih mreža u Njemačkoj. Što se tiče Crne Gore, on za ovu godinu imao u planu kompletiranje objekta u Starom Baru i početak gradnje još jedne stambene zgrade u novom Baru.

„Međutim, zbog trenutne situacije, kompletiranje našeg rizorta će se produžiti i odložiti za narednu sezonu. Što se ostalih investicija tiče, pratićemo pažljivo razvoj ekonomije u svijetu i Crnoj Gori, te shodno tome djelovati“, saopštio je Brčvak.

On je dodao da u Njemačkoj ima dovoljno ugovorenih poslova za naredne tri godine, ali da očekuje mali pad prometa i oporavak već od septembra.

„Sa tom prognozom bi svi mi u kompaniji bili zadovoljni“, rekao je Brčvak.

Brčvak, koji živi i radi u Njemačkoj, ostaće upamćen kao čovjek koji je uputio najveću pojedinačnu donaciju Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti od 100 hiljada eura i 180 hiljada USD i time pružio veoma značajan doprinos borbi protiv zaraze.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније