Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 10. 2013. 10:54 >> 10:54
1

CILJ-VEĆA SARADNJA

Crnogorska privreda na sajmu u Prištini

Na Sajmu poljoprivrede u Prištini, u organizaciji Privredne komore Kosova, koji je završen ovih dana, učestvovalo je oko 100 izlagača iz Srbije, Turske, Makedonije, Crne Gore i zemlje organizatora, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Na štandu Privredne komore Crne Gore promovisani su Luka Bar, Uniprom pekara – Nikšić, Bjelasica Rada – Bijelo Polje, Solana „Bajo Sekulić“ - Ulcinj, i Mljekara „Milka“ – Bijelo Polje.

Crnogorski proizvodi su poznati potrošačima na Kosovu, ali bi mogli biti intenzivnije zastupljeni, smatraju u PKCG.

„Učešće na ovom sajmu je pokazalo da interesovanje za saradnju postoji, te da ulaganja u marketing mogu biti višestruko isplativa“.

Potvrđeno je, kako se navodi, da je učešće na sajmu efikasan model promocije kompanija i mjesto na kojem se mogu prikupiti različite korisne informacije, susresti ljudi različitih profila, razmijeniti iskustva, doći do novih ideja, plasirati informacije o proizvodnji, kao i uspješno povezati ponudu i potražnju.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova Blerand Stavileci, kao i ambasadori Švajcarske i Albanije u ovoj zemlji.

Najavljena su veća ulaganja u agrar Kosova, kao i pomoć tamošnje vlade u vidu grantova koji će iznositi 65 odsto budžeta novih projekata u poljoprivredi, za mala i srednja preduzeća i farmere.

Crnogoski štand posjetili su Stavileci i predsjednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju.

Posredstvom PK Kosova, Mljekara „Milka“ je uspostavila kontakte sa distributerima i marketima u pećkoj oblasti, zarad buduće saradnje. Predstavnici te mljekare dogovarali su plasman sira i kajmaka preko marketa ETC iz Peći, saopštavaju iz PKCG.

Uniprom pekara iz Nikšića je ostvarila poslovne veze sa kompanijama Konzul i Granimpeks iz Srbije, FOBIR- biznis fondacijom iz Turske, Norweglan px Kosovo,te sa marketima u Peći.

Predstavnici fabrike vode „Bjelasica Rada“ razgovarali su sa potencijalnim partnerima o distribuciji mineralne vode na teritoriji Kosova preko lanaca hipermarketa kompanije „Elkos“.

Predstavnici spoljnotrgovinske kompanije „GranImpeks“ iz Srbije, koja se bavi skladištenjem i trgovinom žitarica, uljarica i šećerom, iskazali su zainteresovanost za saradnju sa crnogorskim mlinovima, kao i za distribuciju kukuruza i pšenice u našoj zemlji.

Novosadska kompanija Konzul zainteresovana je za kontakte i saradnju sa farmerima i distributerima u Crnoj Gori. Ona se bavi trgovinom žitaricama, uljaricama, vještačkim đubrivima i stočnom hranom.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније