Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 10. 2013. 11:42   >>  14:16 2

BOGDANOVIĆ

Cetinje: Budžet ostvarivali više od 100%

Finansijska situacija u Prijestonici, uprkos i dalje osjetnoj ekonomskoj krizi, nije zabrinjavajuća, smatra gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović. „Gradska uprava uredno servisira finansijske obaveze prema zaposlenima, napravljeni su znatni pomaci i u pogledu socijalnih davanja, te obaveza prema dobavljačima“, kazao je Bogdanović za Blic Montenegro.

On, ipak, najbitnijim smatra što su, u minule tri godine, uspijevali obezbijediti sredstva neophodna za realizaciju niza infrastrukturnih i razvojnih projekata.

„Zbog toga sam posebno zadovoljan i to je, uostalom, i najbolji pokazatelj da je Prijestonica Cetinje u razdoblju finansijske krize odgovorno i racionalno djelovala u sferi javnih finansija“, kazao je Bogdanović.

Navodi i činjenicu da je u proteklom periodu došlo do finansijske stabilizacije i konsolidacije, i to ne samo u Prijestonici Cetinje, već i u gradskim javnim preduzećima.

„Uz to, mislim da smo u minule dvije fiskalne godine bili jedina lokalna uprava u zemlji koja je imala ostvarenje budžeta veće od 100 odsto. Sve to, uliva razlog za optimizam povodom budućnosti finansijskog funkcionisanja lokalne uprave“.

Što se tiče viška zaposlenih u lokalnoj upravni i javnim preduzećima, kaže Bogdanović, Prijestonica dijeli sudbinu ubjedljive većine jedinica lokalne uprave u državi. Potvrđuje da su suočeni sa viškom zaposlenih, ali, kako kaže, imaju plan koji podrazumijeva njihovo smanjenje, pri čemu istovremeno neće doći i do otpuštanja.

„Naime, kako već svjedočimo otvaranju novih radnih mjesta i novih privrednih subjekata, nastojaćemo da dio zaposlenih koji su prepoznati kao višak, shodno svom obrazovnom i stručnom profilu, a u skladu sa zakonskim odredbama, dobiju alternativu. Već je sproveden jedan socijalni program, a uskoro planiramo da objavimo i novi poziv“, kazao je gradonačelnik Cetinja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније