Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

08. 06. 2020. 08:40   >>  08:38 2

INTERNET PROMOCIJA

Pajović predstavio crnogorske proizvode

Ambasador Crne Gore u Kini, Darko Pajović, predstavio je u okviru internet promocije crnogorske proizvode – vina iz Plantaža i Njeguški pršut i pozvao kineske turiste da posjete Crnu Goru i uživaju u njenoj prirodi.

Događaj pod nazivom Internetska uživo promocija proizvoda iz centralnoistočne Evrope održan je u Kini u organizaciji Biroa za trgovinu grada Ningbo provincije Zhejiang.

„Događaj je realizovan u okviru Trgovinskog sajma centralnoistočne Evrope koji se svake godine održava u ovom gradu, a ove godine se zbog pandemije održava preko interneta“, saopštila je agenciji Mina-business novinarka China Media grupe, Yu Xi.

Pajović je na tom događaju predstavio crnogorska vina i crnogorske razvojne programe, ekonomiju, turizam i međunarodnu saradnju s drugim zemljama.

„U Crnoj Gori žive razne etničke grupe s različitim kulturom i religijom s velikom multietničkom skladom,“ poručio je Pajović.

Događaj je pratilo skoro 550 hiljada kineskih internet korisnika.

Pajović je zahvallio gradu Ningbo koji je tokom borbe protiv epidemije COVID-19 Crnoj Gori donirao zaštitne maske i druge medicinske materijale.

Na promociji je emitovan i promotivni film o crnogorskom turizmu.

Ningbo je istočni grad Kine gdje se nalazi i luka s najvećem količinom pretovarenog tereta u svijetu. Luku je posjetila i crnogorska delegacija novinara prošlog decembra tokom posjeti Kini.

U Ningbou se svake godine održava Trgovinski sajam centralnoistočne Evrope u okviru Inicijative 17+1, između Kine i 17 zemalja regiona, u koju je uključena i Crna Gora.

To je kvalitetna platforma koja omogućava izvoz proizvoda iz zemalja centralnoistočne Evrope u Kinu.

U gradu Ningbo takođe se nalazi i stalni mol za prodaju proizvoda iz ovog regiona Evrope, u kojem svaka od 17 zemlja ima i svoj posebni prostor, uključujući Paviljon Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније