Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine; Objavila: M.M. ]

12. 06. 2020. 06:32 >> 06:30
2

DAMJANOVIĆ PREDLAŽE

Uvećati porez na plate iznad 524 eura

Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji je podnio nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, ušao je juče u skupštinsku proceduru. Dopuna se odnosi na višu poresku stopu na zarade veće od prosječnih. Neto prosječna zarada u Crnoj Gori iznosi 524, odnosno 786 eura bruto.

“Na lična primanja koja su iznad prosječne mjesečne bruto zarade ostvarene u prethodnoj godini u Crnoj Gori, prema podacima organa nadležnog za poslove statistike, stopa poreza na dohodak iznosi 15 odsto na iznos primanja iznad prosječne zarade”, istaknuto je u dokumentu.

U predlogu se pojašnjava da su razlozi za dopunu sadržani u potrebi da se u sklopu mjera za saniranje ekonomskih posljedica pandemije korona virusa ostvare dodatni prihodi budžeta, uz primjenu principa solidarnosti.

“Za sprovođenje ovog zakona nije potrebno obezbijediti dodatna finansijska sredstva. Naprotiv, primjenom zakona biće ostvarena dodatna finansijska sredstva”, istaknuto je u predlogu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније