Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 10. 2013. 19:25 >> 19:25

ZA SJEVER

Azmont: Centar za obuku u B. Polju

Nakon obilaska više gradova na sjeveru Crne Gore, a u okviru aktivnosti nabavke građevinskog materijala i obezbjeđivanja radne snage, menadžment Azmont Investmentsa je odlučio da Centar za obuku Azmonta, u kome će se obučavati na stotine radnika, otvori u Bijelom Polju. Planirano je da se sa obukama počne 1. decembra ove godine.

Azmont DOO Investments-Azerbejdžan investment uložiće 500 miliona eura u izgradnju prvog One&only rizorta u Evropi i super luksuznog kompleksa u Kumboru.

Azmontov Centar za obuku radnika za građevinske poslove će biti partnerski poduhvat Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, opštine Bijelo Polje i građevinske kompanije ALEC DUBAI koja radi za Azmont na ovom projektu.  Obuke će obavljati međunarodni i lokalni stručnjaci.  Pored toga, može se očekivati da se do 2015.godine, u centru za obuku organizuju i novi moduli iz oblasti ugostiteljstva.

“Naše namjere u ovom projektu su jednostavne i svima dobro poznate.  Mi želimo da damo naš puni doprinos, pružajući mogućnost da što više nezaposlenih iz Crne Gore, bilo da imaju iskustva ili ne, bude angažovano na našem projektu, tako da će svi  oni koji završe obuku, a pritom pokažu posvećenost i marljivost,  dobiti posao.

Do kraja ovog mjeseca će se tačno znati koji su to moduli obuke kao i način prijavljivanja za obuku“, izjavio je Džejms Vilson, izvršni direktor Azmont Investmentsa.

Vison je kazao kako je vrlo zadovoljan poslovnošću i ozbiljnošću sa kojom su ovu ideju dočekali gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić i Biro rada.

„Pri tom smo imali značaju podršku Vlade Crne Gore. Oni su nas ugostili i, zajedno sa predstavnicima lokalnog Biroa rada, iznijeli spreman plan potreba, brojki i potom ponudili izvanredne uslove i prostor za održavanje obuke“, kazao je on.        

Vilson je, uz profesionalan odnos Bjelopoljaca, istakao, kako je kazao, i ogromnu podršku i saradnju koju imaju sa Vladom Crne Gore, odnosno ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem, kao i od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Obavijestio je kako će blagovremeno uputiti poziv i ostalim opštinama, „jer svi oni koji će se obučavati mogu autobusom stići do Bijelog Polja”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније