Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Portal RTCG ]

02. 07. 2020. 12:33 >> 15:49
5

DAVIDOVIĆ

Nijedna turistička investicija nije zaustavljena

Nijedna velika turistička investicija u Crnoj Gori nije zaustavljena, uprkos pandemiji koronavirusa protiv koje se bori cijeli svijet, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

On je u parlamentu rekao da godina i situacija sa kojom se susrijećemo, kad je u pitanju turizam, nije nešto što je bilo očekivano za turističku privredu.

Podsjetio je da je u jednom momentu stala sva ponuda, tražnja i međunarodna putovanja.

"Sve ono što je učinjeno, izgradnja brenda koji je Crna Gora imala, činjenica da smo dom nekih od najvećih turističkih investicija na Mediteranu govori u prilog tome da nijedna od tih velikih investicija nije zaustavljena, već da nastavlja da se realizuje određenom dinamikom", saopštio je Davidović.

Kad je riječ o turistima koji su posjetili Crnu Goru potvrda je, kaže Davidović, ispravnosti politike u turizmu koju je vodila naša zemlja.

"Ako uporedimo prošlu sa 2016. godinom, imamo tri puta više turista iz Njemačke, dva puta više iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije, sedam puta iz Kine...", rekao je Davidović.

Samo u prethodne tri godine, kazao je on, investicije su iznosile oko milijardu eura.

"Ne samo što je investirano u smještajne kapacitete, već i u unapređenje ponude. Crna Gora je dom mnogih međunarodno priznatih brendova", saopštio je on.

Diskusija

"Imamo nekiloko stotina suvenirnica na podrucju crnogorskog primorja, samo u Kotoru 150. Oni su potpuno marginalizovani, nijedna ne radi, za koga če raditi... Tražim od Vas da reagujete, da pomognu tim ljudima. Ti ljudi su ostali mimo svega. Moramo očekivati", kazao je Andrijea Popvić (LP).

"Pogledajte ovo. U Istri bilježe sjajne rezultate. Noćas opet, šest posto samo manje turista nego prošle godine. Turska preko 8, 5 miliona, čini mi se. Gospodine Davidovicu, đe vam je akcioni plan. Nijeste vi toliko neznaveni, mi smo pukli, mi nemamo centa", kazao je Branko Radulovuić (DF).

"Očito kako se blize izbori, tako nailazimo na paušalne ocjene koje nijesu utemeljene na istini, nego na činjenicama", poručio je Predsrag Sekulić iz DPS-a.

"Da bi se izborili sa krizom, jedino što jeste kriza je stvarno svjetska. I tu nema dileme, ali mjere koje vlast koja treba da rade, ali mjere koje radi vlada traba da budu usmjerena prema onima u ekonomijili ili turizmu da im se da ruka da ovu krizu izdrze. Ne treba im pomagati poslije avgusta nego sad kroz smanjenje PDV-a", rekao je Raško Konjević )SDP).

"Oni koji su u ovom momentu najviše pogođeni treba da znaju da ova vlast i vlada čini ste da ublaze koliko najviše mogu posljedice pandemije da se što je moguće manje odraže na njihov život", navela je Nada Nenezić (DPS).

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније