Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

03. 07. 2020. 07:25 >> 07:24

BORBA PROTIV KORONE

Formira se platforma za praćenje stranih turista

Vlada je odlučila da formira mobilnu platformu i veb-portal za praćenje kretanja inostranih turista i potencijalnog širenja korona virusa u Crnoj Gori.

U informaciji koja je juče usvojena na elektronskoj sjednici Vlade se navodi da su ugovor o formiranju platforme potpisali predstavnici Ministarstva turizma, NTO, Privredne komore i Instituta za javno zdravlje, prenosi Pobjeda.

Platforma će koštati 60.000 eura - od kojih će ministarstvo obezbijediti 40.000 eura, a po deset hiljada NTO i PKCGi.

"Cilj je da se omogući inostranim turistima da se osjećaju bezbjedno i sigurno, izoluju potencijalna nova žarišta u hotelima i smještajima u najkraćem roku, vodeći se evidencijom prijavljenih lokacija gdje inostrani turisti odsijedaju - naslanjajući se dijelom na već razvijeni sistem za nadzor. Da obezbijede predstavnicima Instituta za javno zdravlje jednostavan kontakt sa svim licima za koja postoji sumnja da su mogla biti inficirana u slučaju pojave novog žarišta, a inostranim turistima, bez obzira na jezičke barijere, centralizovani kanal za prijavu bilo kakvih uočenih anomalija, i u slučaju potrebe brz kontakt sa konzularnim predstavništvom njihove zemlje", navedeno je u informaciji Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније