Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 10. 2013. 13:12   >>  13:15 2

CIJENA ODLUČUJE

Kavarić: KAP najboljem kupcu

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić kaže da očekuje da Kombinat aluminijuma dobije investitora koji će problem cijene struje prevazići kroz visok stepen finalizacije proizvoda.

Kavarić je, za Radio Crne Gore, kazao da je i Željezara kroz stečaj, dobila kvalitetnog partnera i očekuje da tako bude i u KAP-u.

''Uvođenjem bankrota u KAP-u ne dešava se ništa novo, samo je verifikovano ono što je bilo očekivano, a to je da nije bilo zahtjeva za organizacijom i realizacijom kroz stečaj. To dalje znači da će imovina KAP-a biti ponuđena na prodaju na najjednostavniji mogući način, najboljem kupcu, uz sprovođenje tenderske procedure sa jednim jedinim kriterijumom, a to je cijena'', kazao je Kavarić.

Država, kako kaže, od novog partnera očekuje da uradi sve ono što je neophodno za održivost KAP-a.

''U tom slučaju govorimo o neophodnim investicijama u Elektrolizu, odnosno direktno u KAP i onome što je neophodnost finalizacije proizvoda od aluminijuma, kroz funkcionisanje Kovačnice i Prerade'', dodao je Kavarić.

Ministar ekonomije smatra da socijalni program za KAP treba realizovati poput Željezarinog, odnosno tačno utvrditi status onih koji napuštaju Kombinat.

''Očekujem da sindikat dostavi predlog, nakon čega će Vlada utvrditi iznos otpremnina i dinamiku isplate'', zaključio je Kavarić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније