Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 08:30 >> 08:26

NEMA STIMULACIJE

KAP: Starijima od 55 godina ukidaju stimulaciju na platu

Zaposlenima u Kombinatu aluminijuma koji su stariji od 55 godina i onima na bolovanju od danas će biti ukinuta stimulacija na zaradu.

Odlukom ruskog menadžmenta obuhvaćeno je 310 radnika i oni neće biti radno angažovani, kazala je Pobjedi Sandra Obradović iz Sindikata Kombinata.

Sandra Obradović je navela da su dvojica članova Izvršnog odbora Sindikata razgovarali sa izvršnim direktorom Jurijem Moisejevim, koji im je potvrdio da se na spisku nalazi 310 zaposlenih kojima će biti ukinuta stimulacija i „koji će biti stavljeni van radnog angažmana“.

„Kriterijumi za odabir ljudi koji će se naći na spisku jeste bolovanje i zaposleni stariji od 55 godina“, tvrdi Obradović, navodeći da su predstavnici Sindikata tražili od Moisejeva da im odluku da napismeno što je on odbio, jer spiskovi postoje kod direktora organizacionih cjelina.

Iz menadžmenta Kombinata aluminijuma juče nije bilo moguće dobiti komentar na navode Sindikata o kriterijumima za ukidanje stimulacija.

Komentarišući najavu Sindikata aluminijuma da će preuzeti fabriku ukoliko nadležni ne zaštite radnike od odluka ruskog menadžmenta, Sandra Obradović je ocijenila da je tako nešto neizvodljivo.

„Mislim da kolege pokušavaju nekom vrstom pritiska, i u tom se slažemo, da se napokon natjera država da uzme stvari u svoje ruke“, objasnila je ona.

Predstavnik Vlade u bordu direktora Nebojša Dožić kazao je da nije razgovarao sa poslovodstvom i Sindikatom o najavi Sindikata KAP-a da će preuzeti upravljanje kompanijom i raskinuti sve ugovore sa Centralno-evropskom aluminijskom kompanijom, koji su nanijeli štetu fabrici i Crnoj Gori.

Dožić je kazao da su u Kombinatu u utorak boravili predstavnici poljskih investitora.

- Još su tu. Potrudiću se da im dam odgovore na sve što ih bude interesovalo i ukoliko budu vidjeli neku priliku za biznis, daće ponudu – naveo je Dožić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније