Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

17. 07. 2020. 14:56   >>  14:53

PU

Potpisan ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju

Poreska uprava (PU) potpisala je ugovor za nabavku sistema za online elektronsku fiskalizaciju gotovinskih i bezgotovinskih transakcija u realnom vremenu u Crnoj Gori, nakon tenderskog postupka sprovedenog u skladu sa pravilima Svjetske banke (SB).

Kako je saopšteno iz PU, ugovor je potpisan u cilju obezbjeđenja primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga od 1. januara.

“U skladu sa projektnim planom iz tenderske dokumentacije u toku je definisanje detaljnog plana aktivnosti sa vremenskim okvirom za realizaciju pojedinačnih aktivnosti, kako u periodu razvoja sistema za online elektronsku fiskalizaciju, tako i u periodu njegovog održavanja u trajanju od tri godine”, saopšteno je iz PU.

Pored toga, u toku su i aktivnosti na izradi tehničke i funkcionalne specifikacije za krajnje korisnike, koje će omogućiti poreskim obveznicima da prilagode fiskalne sisteme za prenos podataka o obavljenom prometu.

“One će biti objavljene na internet starnici PU o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Na isti način javnost će biti obaviještena o datumu postavljanja sistema za testiranje”, rekli su iz PU.

Projekat elektronske fiskalizacije, koji se sprovodi kao četvrta komponenta reforme poreske administracije u Crnoj Gori, finansiran je kroz zajam SB i ima za cilj stvaranje preduslova za još efikasnije suzbijanje sive ekonomije, ali i sankcionisanja nelojalne konkurencije za opstanak urednih obveznika na crnogorskom tržištu, što je posebno potvrđeno tokom pandemije infekcije Covid-19.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније