Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

19. 07. 2020. 14:13   >>  14:10

UPRAVA CARINA

U junu naplaćeno 62,4 miliona eura

Uprava carina je u junu naplatila 62,4 miliona eura prihoda, što je 13,68 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina navodi se da je u junu carinskih povraćaja bilo u iznosu od 60,82 hiljade eura, a akciznih 724,29 hiljada eura.

“Ostvarena neto naplata iznosila je 61,62 miliona eura”, kazali su iz Uprave carina.

Od ukupno naplaćenih prihoda u junu, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 41,62 miliona eura, na akcize 18,55 miliona eura, na carinu 2,08 miliona, na porez na kafu 143,79 hiljada, a na ostale prihode 17,48 hiljada eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljene akcize na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute 63,74 odsto, zatim na duvanske proizvode 22,27 odsto, na alkohol i alkoholna pića 8,37 odsto i gaziranu vodu 4,94 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније