Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

29. 07. 2020. 07:46   >>  07:48 2

NEMA TURISTA

Zbog korone u krizi i turistički vodiči

Osim hotelijera, ugostitelja, privatnih izdavaoca smještaja, zakupaca plaža, Kovid 19 "pokosio" je i turističke vodiče. Turista nema, pa ni potrebe za njihovim uslugama, piše Dan.


Ilija Kovačević, turistički vodič i vlasnik jedne turističke agencije, kaže da nakon petnaestak godina uspona i stabilnog rasta ova grana turizma trenutno ne postoji.

"Dvadeset godina sam u ovoj branši koja je posebno u poslednjih 15-ak godina imala uspon i stabilan rast. Trenutno ova grana turizma ne postoji", navodi Kovačević, čija agencija je razvila posao da budu pružaoci usluga ili medijatori između lokalnih agencija i turista.

Mnoge njegove kolege koje ovaj posao obavljaju kao dopunsku djelatnost sad, a jedva preživljavaju.

"Većina mojih kolega koji su samostalni, a jedino imaju prihod od ovog posla su u najvećem problemu, jer nijesu dobili ni subvencije koje je država davala. Kažu da ih je čak 90 odsto", kazao je Kovačević.

Podsjeća da je lani sezona počinjala u martu ili aprilu i da je trajala do kraja novembra. Od ove sezone se mnogo očekivalo, ali su zbog virusa otkazane sve rezervacije.

Kovačević kaže i da je sve ono što su planirali za ovu godinu odloženo je za iduću.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније