Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 10. 2013. 16:13 >> 16:18

TRAŽE PLATE

Radnici DKP-a blokirali kapiju

Radnici Duvanskog kombinata Podgorica u stečaju, njih oko 20, blokiralo je danas kapiju fabrike, nezadovoljni zbog kašnjenja zarada.

 

Oni traže prijem kod predsjednika Vlade Mila Đukanovića i šefa delegacije EU u Podgorici, Mitje Drobniča.

Predsjednik Sindikata DKP-a, Zoran Prelević, rekao je za Radio Antena M da je razlog okupljanja taj što Vlada još nije razmatrala pitanja tog preduzeća.

"Vrhunac privatizacije i opstrukcije predstavlja i to što Vlada odugovlači sa donošenjem odluke za izdavanje akciznih markica, što bi nam u ovom trenutku bio spas", tvrdi Prelević.

Radnici, kako je kazao, čekaju četiri zaostale zarade. Zbog toga su blokirali odvoz gotovih proizvoda, ali ne i proizvodni proces, sve dok ne budu riješeni njihovi zahtjevi.

Oni traže povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih ličnih dohodaka i isplatu jubilarnih nagrada, odnosno da se precizira tačan datum isplate.

Prelević je pozvao radnike da dođu u što većem broju u ponedjeljak, kada će se održati sastanak na kojem će se odlučivati o budućim koracima.

Direktor DKP-a, Slavoljub Vukašinović, nije želio da daje izjave povodom štrajka radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније