Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: J.B.Č.

30. 07. 2020. 10:00   >>  10:00 1

SNP

Plate menadžerima ograničiti na jednu prosječnu

Socijalistička narodna partije Crne Gore (SNP) traži da se menadžerske plate ograniče na jednu prosječnu platu u Crnoj Gori te da povećanje mogu ostvariti samo ona preduzeća koja budu pozitivno poslovala.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore osuđuje bahatost partijskih funkcionera vladajuće koalicije i nemilosrdno trošenje novca poreskih obveznika na neprimjereno visoka lična primanja menadžera državnih preduzeća, odnosno preduzeća u većinskom državnom vlasništvu", kazala je potpredsjednica SNP-a Danijela Đurović.

Iz te partije traže da se menadžerske plate ograniče na jednu prosječnu platu u Crnoj Gori.

"A da povećanje mogu ostvariti samo ona preduzeća koja budu pozitivno poslovala, odnosno dokazala napredak u poslovanju i to realnih prihoda, a ne javnih i tajnih državnih pomoći", kazala je Đurović.

Ona dodaje da u Crnoj Gori ispod linije siromaštva po zvaničnim pokazateljima živi 5% građana. Đurović smatra da ih je realno mnogo više, da je nezaposlenost sve veća i bliži se 20% evidentiranih lica.

"U državi u kojoj nema realne proizvodnje, a već su evidentni orgomni gubici u turizmu kao glavnoj privrednoj djelatnosti, smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da direktori državnih preduzeća imaju plate iznad svih prosjeka", navodi se u saopštenju.

Potpredsjednica SNP-a ističe da Odgovoran odnos prema ekonomiji i državi u cjelini mora poći od svakog pojedinca i ne smije biti privilegovanih.

"Uvođenje reda i odgovornosti, naplata poreskog duga svih, pa i onih zaštićenih, kao i limitiranje plata najodgovornijih, jedini su načini da izvedemo državu iz krize u koju je zapala i stvorimo uslove da svi građani mogu normalno da žive. Odgovornost je na svima da 30. avgusta prekinemo sa praksom nagrađivanja privilegovanih i da se izborimo za ista prava za sve, za šta se Socijalistička narodna partija kao jedina istinska partija socijalne pravde, zalaže", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније