Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 10. 2013. 19:17 >> 19:17

SARADNJA

Izgledna linija Podgorica - Budimpešta

Kroz aktivnosti crnogorsko-mađarske Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, radiće se na stvaranju uslova za uspostavljanje direktne linije Podgorica – Budimpešta, zaključeno je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa novim ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristianom Posom.

Značajan segment za intenziviranje saradnje dvije zemlje su i investicije, ali i obrazovanje, složili su se Gvozdenović i Pos.

U oblasti obrazovanja, akcentirane su mogućnosti razmjene studenata i stvaranje uslova za upoznavanje mladih sa kulturom i istorijom Crne Gore i Mađarske.

Kako je navedeno u saopštenju, konstatovana je otvorenost za partnerstvo u bližem turističkom povezivanju sa akcentom na specifične vidove turizma, što bi dalo dodatnu vrijednost tradicionalno dobrim odnosima dvije zemlje.

„Zaključeno je da u narednom periodu treba nastaviti sa realizacijom posjeta na visokom nivou i planirati aktivnosti u cilju unaprjeđenja saradnje u oblasti turizma i ekonomije, naročito kroz organizovanje dešavanja koja za cilj imaju povezivanje privrednika dvije zemlje i upoznavanja sa investicionim potencijalima“, zaključuje se u saopštenju.

Mješovita komisija sastaće se krajem oktobra u Budimpešti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније