Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 10. 2013. 00:48   >>  08:14

ĐUKANOVIĆ-MALATINSKI

Slovaci zainteresovani za energetiku

Izuzetno dobri međudržavni odnosi Crne Gore i Slovačke temelj su za unapređenje ekonomske i privredne saradnje – ocijenjeno je u petak na sastanku predsjednika Vlade Mila Đukanovića s ministrom privrede Slovačke Tomašom Malatinskim u Podgorici

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Đukanović iskazao je zadovoljstvo posjetom ministra Malatinskog koja, kako je istaknuto, predstavlja kontinuitet dobre saradnje dvije države čiji se odnosi zasnivaju na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju, te zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovačke reformskim procesima i vanjsko-političkim prioritetima Crne Gore.

 

" Raduje nas interesovanje slovačkih investitora za oblast energetike u Crnoj Gori", kazao je Đukanović i u tom kontekstu istakao značaj potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti energetike, koji će dodatno učvrstiti privredne i investicione veze između dvije države.

Ministar privrede Slovačke potvrdio je opredijeljenost slovačke Vlade da i u predstojećem periodu bude pouzdan partner Crnoj Gori u pogledu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i posvećenost daljem produbljivanju sveukupne privredne saradnje s našom zemljom.

" Nastojaćemo da dovedemo što više slovačkih preduzetnika u Crnu Goru jer smo zainteresovani za ulaganje u razvojne projekte u vašoj državi" , istakao je Malatinski.

Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju širok dijapazon mogućnosti za unapređenje bilateralne saradnje te istakli opredijeljenost dvije Vlade da blisko sarađuju u pravcu materijalizacije razvojnih projekta od obostranog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније