Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

07. 08. 2020. 21:58   >>  22:04

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Kompanije da učestvuju u programu Energetski efikasan dom

Ministarstvo ekonomije je objavilo javni poziv zainteresovanim kompanijama za učešće u programu Energetski efikasan dom, za čiju realizaciju je opredijeljeno 200 hiljada eura.

Iz Ministarstva je saopšteno da je cilj programa uspostavljanje finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase, visokoefikasnih toplotnih pumpi za grijanje objekta, multisplit sistema za grijanje/hlađenje objekta, termoizolacije na fasadi stambenog objekta, energetski efikasne fasadne stolarije i fotonaponskih sistema uz primjenu razmjene na mjestu konekcije.

Za realizaciju programa Energetski efikasan dom Ministarstvo ekonomije je opredijelilo 200 hiljada eura, a građani će moći da podignu beskamatni kredit u iznosu do deset hiljada eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.

„Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje/hlađenje i proizvodnju električne energije i građevinske kompanije zainteresovani za učešće u programu Energetski efikasan dom tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email: info@ee-me.org“, precizira se u saopštenju.

Rok za dostavu ponuda u okviru javnog poziva je 4. septembar.

Kroz taj program se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, nudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem visokoefikasnih tehnologija grijanja/hlađenja, finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta, kao i ugradnjom sistema za proizvodnju električne energije.

U prethodnom periodu kroz taj i slične programe podrške 1,3 hiljade građana je unaprijedilo energetsku efikasnost u svojim domaćinstvima.

Početak realizacije programa Energetski efikasan dom za građane se očekuje sredinom septembra, nakon potpisivanja sporazuma sa odabranim kompanijama i bankama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније