Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Vikend novine [ Objavila: R.B. ]

08. 08. 2020. 07:46   >>  13:45 4

VUKIĆEVIĆ

MA bio i ostao strateški projekat CG

Montenegro Airlines je jedan od uspješnih državnih projekata u prethodnih četvrt vijeka i zaista imamo razloga da budemo ponosni na prethodni period, kaže u intervjuu Vikend novinama predsjednik Odbora direktora Montenegro Airlinesa Nikola Vukićević.

Prema riječima Vukićevića, Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj nacionalne aviokompanije je obezbijedio da se može graditi jedan novi, fleksibilniji i tržištu bolje prilagođen Montenegro Airlines. Cilj je, kaže Vukićević, da se za jednu do dvije godine stvori avio-kompanija koja će uspješno da posluje na međunarodnom tržištu.

"Treći paket mjera, nedavno predstavljen javnosti, jeste kvalitetan dokument koji je obuhvatio višegodišnji period i vrlo jasno se fokusirao na oblasti privrede preko kojih Crna Gora može da ojača svoju konkurentsku poziciju. Tu se misli na turistički, saobraćajni, poljoprivredni, energetski, inovacioni, ali i ostale sektore. Ono što je značajno za Montenegro Airlines jeste jačanje podrške avio-prevoznicima koji dovoze turiste u Crmu Goru kroz poseban fond koji će biti do pet miliona eura godišnje", ocjenjuje Vukićević.

Epidemija poremetila planove

Vukićević ističe da je epidemija Kovid--19 je poremetila poslovne planove za ovu godinu.

"U 2020. ćemo ostvariti daleko manje prihode i prevesti puno manje putnika nego što je bilo planirano. U periodu januar – jul 2020. godine ostvareno je blizu 30 mil. eura ukupnih prihoda manje nego u istom periodu prošle godine. Procjene krize još uvijek ne možemo kvantifikovati, sada smo fokusirani na ljetnu sezonu i pokušaje da ostvarimo što bolje rezultate u skladu sa objektivnim mogućnostima. Krajem septembra imaćemo jasniju sliku o poslovnim rezultatima ove godine", navodi on.

Naglašava da kompanija uspijeva da servisira svoje obaveze zahvaljujući sredstvima koja su obezbijeđe-na posebnim zakonom i Zakonom o budžetu.

"Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim je da bi opstanak Montenegro Airlinesa praktično bio onemogućen u ovim teškim vremenima da taj zakon nije donesen u decembru prošle godine."

Letovi ka Rusiji i Srbiji

Početak letova ka Rusiji i Srbiji zavise od zdravstvene situacije, koju potvrđuju nadležni. Ona se, kako kaže Vukićević, svakodnevno mijenja.

"Bilo kakva prognoza je nezahvalna. Za sada nemamo pouzdanu informaciju da li je i od kada to moguće za Srbiju. Ista je stvar i za Rusiju, mada nakon odluke naših vlasti očekujemo da ruske vlasti donesu odluku o otvaranju letova ka Crnoj Gori ubrzo. Destinacije prema kojima saobraćamo su za sada samo zapadnoevropske, a letovi prema Rusiji bi u najboljem slučaju mogli početi sredinom avgusta. Odnosno, čim se dobije pozitivna odluka iz Rusije. Montenegro Airlines je tehnički i komercijalno potpuno spreman za početak letova prema ovim destinacijama", ističe predsjednik Odbora.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније