Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi.

13. 08. 2020. 20:19   >>  06:22 1

MARKOVIĆ

Odbili ponude koje bi ograničile investicije

Treći paket ekonomskih mjera vrijedan 1,2 milijarde eura ima razrađene kratkoročne i dugoročne efekte, poručio je premijer Duško Marković.

"On nije samo stabilizirajući i socijalni, već posebno snažan razvojni instrument za našu privredu, zaposlene i građane".

Zahvaljujući, kako je kazao, osmišljenoj ekonomskoj politici naša privreda je još produktivnija.

"To nam je omogućilo i ekonomski rast, i rast životnog standarda", kazao je Marković na Savjetu za unapređenje poslovnog ambijenta Glavnog grada.

"Vlada nije prihvatala prijedloge i ponude, pa ni od međunarodnih kreditora, koje bi bile ograničenje za investicije, razvoj i nova radna mjesta", poručio je premijer.

60 milijardi eura međunarodne pomoći regionu

Predsjednik Vlade je ocijenio ohrabrujućim to što je EU pokazala unutrašnju snagu i izdvojila značajna sredstva za ozravljenje ekonomija država članica i trećih zemalja.

 

„Deset milijardi eura je opredijeljeno za taj paket, međunarodne finansijske organizacije, a prije svega Međunarodni monetarni fond je obezbijedio dodatnih 14 milijardi. To je svota novca koja će biti podsticajna da finansijski međunarodni kreditori uđu sa dodatnim svotama novca za Zapadni Balkan. On će otprilike iznositi 60 milijardi eura i Crna Gora je već do 4. avgusta aplicirala za deset projekata iz tog fonda koji će biti trošeni za razvoj infrqastrukture koja ima prije svega karakter regionalnog povezivanja – saobraćajne infrastrukture koja podrazumijeva i puteve i željeznicu, u energetici, u projektima za očuvanje životne sredine i naravno u IT-u kao jednoj grani koja tek treba da doživi u Crnoj Gori afirmaciju i nadam se vrlo brzo kroz ono što smo predložili u III paketu mjera IT možemo da pretvorimo u novu digitalnu industriju“ – rekao je premijer.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore i privrednik Vlastimir Golubović i privrednik Žarko Burić posebno su pohvalili Vladin treći paket mjera, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније