Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

14. 08. 2020. 16:20 >> 16:21

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Produžena rasprava o koncesionom aktu za HE Komarnica

Ministarstvo ekonomije produžilo je do petka javnu raspravu o Nacrtu koncesionog akta za projekat hidroelektrane (HE) Komarnica.

Ministarstvo je, kako se navodi na sajtu, cijeneći inicijativu neformalne mreže nevladinih organizacija Koalicija 27 za produženje javne rasprave za 30 dana, istu produžilo do 21. avgusta.

Prvobitni rok za dostavljanje komentara i sugestija na Nacrt koncesionog istekao je danas.

“Imajući u vidu da su javne rasprave o različitim aspektima projekta izgradnje HE Komarnica vođene u više navrata u okviru pripreme brojnih strateških dokumenata, a posebno uvažavajući činjenicu da je javna rasprava za Nacrt detaljnog prostornog plana za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnici sa izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu vođena u periodu od 6. novembra do 17. decembra prošle godine, ocijenjeno je primjerenim i u ovoj fazi produžiti rok za konsultacije sa zainteresovanom javnošću za još sedam dana”, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da je važno napomenuti da je i u narednim fazama realizacije predviđeno široko učešće zainteresovane javnosti, a iz ugla standardai vrijednosti iz oblasti zaštite životne sredine, posebno važan segment će biti javna rasprava o Elaboratu procjene uticaja na životnu sredinu.

“Imajući u vidu već pristigle komentare, ranije održane, tekuću i buduće javne rasprave vezane za projekat izgradnje HE Komarnica, sasvim je izvjesno da će proces javnih konsultacija u ukupnom trajanju od preko 150 dana omogućiti adekvatno učešće zainteresovane javnosti i obezbijediti preduslove za donošenje odluka u najboljem interesu Crne Gore i njenih građana”, zaključili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније