Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 10. 2013. 12:01 >> 12:01

KAP

I dalje ugovor sa Montenegrobonusom

Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudija za Kombinat aluminijuma, Dragan Rakočević očekuje da će ugovor sa Montenegrobonusom, koji se obnavlja svakog mjeseca, ostati na snazi sve dok se za fabriku ne pronađe kupac, odnosno investitor.

Rakočević nije mogao dati procjenu koliko bi složeni stečajni postupak mogao trajati ali, kako je kazao Vijestima, od 8. jula ove godine, kada je pokrenut stečajni postupak i sud i stečajna uprava su  sve uradili da u najkraćem roku počne prodaja imovine KAP-a.

''Isključivo od kupca zavisi da li će u KAP-u biti nastavljena proizvodnja ili ne'', rekao je Rakočević. U narednih 15-tak dana slijedi procjena imovine KAP-a, a potom i oglašavanje njegove prodaje.

Proglašenje bankrota Kombinata aluminijuma podrazumijeva njegovu prodaju kao pravnog lica ili prodaju njegove cjelokupne imovine. I u jednom i drugog slučaju obaveze prema povjeriocima će se izmirivati iz stečajne mase, koliko to bude moguće.

Kombinat aluminijuma je, u stečajnom postupku, imao oko 2,2 hiljade prijavljenih potraživanja, od kojih je osporeno oko 840 potraživanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније