Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 08. 2020. 11:40 >> 11:45

ISPLATA RAZLIKA

Povećane staračke naknade u poljoprivredi

Staračke naknade u poljoprivredi povećane su sa 64,41 na 72,89 eura, odnosno za 13,16 odsto, u skladu sa najnovijim izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim je povećan iznos minimalne penzije, saopšteno je iz služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju visina staračke naknade utvrđena je u visini 50 odsto najniže penzije.

“Ovo povećanje se primjenjuje retroaktivno od 1. januara 2020. tako da će korisnicima uz avgustovsku naknadu biti isplaćene i razlika za prethodnih sedam mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da će 3.314 korisnika staračke naknade primiti avgustovski ček u iznosu 132,25 eura.

“Podsjećamo da je u okviru Posebnog Vladinog programa podrške poljoprivredi, korisnicima staračkih naknada uz aprilsku isplaćena i vanredna naknada”, zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније