Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

05. 09. 2020. 08:23 >> 08:23
1

PRVA LINIJA KA BEOGRADU

Na blagajni prodata samo 21 karta

Poslije pet i po mjeseci u četvrtak veče ponovo je uspostavljen međunarodni željeznički putnički saobraćaj na relaciji Bar – Beograd – Bar. Za prvi polazak prodata je samo 21 karta na blagajnama, što je, kako su iz Zeljezničkog prevoza kazali za Pobjedu, trećina u odnosu na isti period prošle godine.

Iz ove kompanije su objasnili da još nemaju podatak koliko je karata prodato direktno u vozu i da će on biti naknadno poznat.

Kako preciziraju, ako se uzme u obzir ukupan kapacitet voza i smanjen broj raspoloživih mjesta u prodaji zbog održavanja preporučene fizičke distance, popunjenost ovog voza u četvrtak veče bila je manja od 20 odsto.

"Za voz koji saobraća na relaciji Bar–Topčider prodata je 21 karta na blagajnama. Od toga za mjesta za sjedenje sedam karata, u kušetu i u spavaćim kolima još po toliko. U istom periodu prošle godine okvirno smo prodavali 25 mjesta u spavaćim kolima, 20 u kušetu i 30 za mjesta za sjedenje", kazala je PR ove kompanije Jovana Jovanović, dodajući da je interesovanje za prvi polazak međunarodnog noćnog voza nakon obustave saobraćaja bilo nešto veće iz pravca Beograda, odnosno Topčidera nego iz pravca Bara.

Jovanović ističe i da podaci pokazuju da je interesovanje za sinošnji polazak bilo slično, kao i prvog dana.

"Ono što je pozitivno jeste da su za sinošnji polazak iz Bara prodata sva mjesta u kolima za prevoz praćenih automobila, što pokazuje opravdanost odluke da međunarodni saobraćaj započnemo uvodjenjem noćnog voza", kazala je Jovanović.

Navodeći da je u dogovoru sa Srbija vozom odlučeno da se najprije uvede noćni voz, koji, objašnjava, ima raznovrsniju ponudu i za koji je postojalo veće interesovanje, Jovanović najavljuje i da bi u zavisnosti od interesovanja putnika i potražnje u narednom periodu mogao da bude uspostavljen i dnevni polazak na ovoj relaciji.

O tome bi, ističe, javnost bila blagovremeno obaviještena.

"Nadamo se da će se epidemiološka situacija ubrzo poboljšati, kao i da će doći do ukidanja obaveznih PCR ili Elisa testova, što bi umnogome olakšalo i doprinijelo normalizaciji saobraćaja i većem interesovanju putnika za korišćenje naših usluga kao što je to bio slučaj prethodnih godina", kazala je PR ove kompanije.

Jovanović je podsjetila, da za putnike koji putuju iz Crne Gore ka Srbiji nije potreban PCR test, dok posjedovanje negativnog PCR testa ili pozitivnog Elisa testa ne starijeg od 72 časa važi za putnike koji dolaze iz zemalja sa žute liste među kojima je i Srbija.

"Provjera posjedovanja negativnog PCR testa ili pozitivnog Elisa testa ne starijeg od 72 časa je u nadležnosti Sanitarne inspekcije koja u stanici Bijelo Polje provjerava primjenu ove mjere, a naše vozopratno osoblje vrši termalni skrining pri ulazu putnika u voz i vizuelno provjerava simptome", objasnila je Jovanović.

Kako je podsjetila, u skladu sa preporučenim mjerama, putnici u međunarodnom saobraćaju u obavezi su da nose zaštitne maske, kao i da drže fizičku distancu. Poštovanjem ovih mjera, nakon uspostavljanja saobraćaja iz Željezničkog prevoza su, kako je kazala Jovanović, zadovoljni.

Iz ŽPCG je ranije saopšteno da će noćni voz iz stanice Bar polaziti u 19 sati, iz Podgorice u 20 sati i pet minuta i iz Bijelog Polja u 22 sata i 43 minuta, sa dolaskom u Beograd u šest sati i 12 minuta. Polazak voza iz Topčidera je u 21 sat i deset minuta.Saradnja sa Frontom, za Zenku nije moguća.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније