Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 09. 2020. 10:01   >>  10:02 1

DRI

DPS-u pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na usklađenost poslovanja Demokratske partije socijalista za 2019. godinu sa skretanjem pažnje na tačku Blagajničko poslovanje i tačku Troškovi i Kancelarijsko poslovanje.

Iz DRI saopšteno je d su na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu senator DRI Nikola N. Kovačević, rukovodilac Kolegijuma i senator DRI dr Branislav Radulović, član Kolegijuma, izrazio pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj za 2019. godinu i pozitivno mišljenje na usklađenost poslovanja Demokratske partije socijalista za 2019. godinu sa skretanjem pažnje na tačku Blagajničko poslovanje i tačku Troškovi i Kancelarijsko poslovanje", navodi se u saopštenju.

"Revizijom je, utvrđeno da blagajnički maksimum kod OO Bijelo Polje, dana 29.06.2019.godine i OO Andrijevica, dana 13.06.2019.godine, je bio iznad limita utvrđenog Odlukom Partije o blagajničkom maksimumu; dio troškova u iznosu od 24.313,69€ nije evidentiran na odgovarajuća konta shodno Pravilniku o kontnom okviru i sadržini računa u kontnom okviru za privredna društva i druga pravna lica", precizirali su iz DRI.

Uzorkom je, kako se dodaje u saopštenju, izvršena provjera određenog broja ulaznih i izlaznih akata (ugovora, odluka, putnih naloga i sl.).

"Utvrđeno je da isti sadrže datum i broj djelovodnog protokola koji odgovara upisanom u djelovodniku, dok se ne vrši zavođenje ulaznih i izlaznih faktura (provjera vršena uzorkom)", navode iz DRI.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније