Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 10. 2020. 12:08 >> 12:08
2

PZP PREDLAŽE

PU da kontroliše imovinu fizičkih lica

Pokret za promjene (PzP) će u okviru predloga sveobuhvatnih reformi i seta ekonomskih mjera koji će biti usmjereni u cilju poboljšavanja života građana Crne Gore, predložiti i reformu Poreske uprave, saopšteno je iz te partije. Jedna od najvažnijih novina u radu Poreske uprave, kako su kazali, biće uvođenje zakonskog rješenja koje će biti usmjereno na kontrolu fizičkih lica i sa njima povezanih lica koja imaju vrijednost imovine veću od one navede u zakonskom rješenju.

"Kako bi se na tačan način utvrdila imovina koje određeno fizičko lice posjeduje potrebno je zakonski rješenjem regulisati dostavljanje poreskih prijava i finansijkih izvještaja za fizičko lice. Uvođenjem obaveze za predaju poreske prijave teret dokazivanja porijekla imovine bi bio na poreskom obvezniku, a kontrola uvećanja imovine u narednom period bi bila u nadležnosti Poreske uprave", navodi se u saopštenju PzP-a.

Kako predlažu iz te partije, Poreska uprava bi vršila kontrolu poreskih obveznika fizičkih lica u sklopu svojih redovnih aktivnosti na osnovu parametara koji bi bili propisani zakonom, kao i po prijavama od strane građana.

"Kontrola bi obuhvatala ne samo imovinu lica za koje se sumnja da su istu stekli kriminalnim aktivnostima, već i ona lica koji su svoje enormno bogatsvo stekli kao privilegovani monopolisti kojima je to omogućila partijska pripadnost i poslušnost", kazali su.

Ukolike se utvrdi nesrazmjera između imovine i prihoda Poreska uprava će, kako dodaju, biti ovlašćena da donosi rješenja kojom bi se oduzimala sporna imovina i postajala vlasništvo države Crne Gore.

"Oduzeta sredstva bi se uplaćivala u poseban Fond, iz kojeg bi ta sredstva bila usmjerena na rješavanja problema nezaposlenosti, u vidu davanja beskamatnih kredita i drugih finansijskih olakšica", zaključuju iz PzP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније