Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

04. 11. 2020. 07:18   >>  07:18

UNIJA POSLODAVACA

Od nove vlade očekuju pomoć i novi zakon o radu

Unija poslodavaca od buduće vlade prvenstveno očekuje primjenu postojećih i donošenje novih mjera koje će omogućiti preduzećima da prežive krizu izazvanu pandemijom, piše Pobjeda.


Osim jake finansijske injekcije, očekuju donošenje leks specijalisa ili izmjene postojećeg zakona o radu na način da se urede radno-pravni odnosi u vanrednim okolnostima.

"Radi se o potrebi na koju smo ukazali još u trećem prijedlogu mjera UO UPCG za podršku privredi  koji smo krajem maja uputili NKT-u i Vladi, predlažući da se donese poseban zakon kojim bi bili uređeni radno-pravni odnosi u vanrednim okolnostima ili da se izvrše hitne izmjene Zakona o radu i da se njegove odredbe usklade sa potrebom postupanja u vanrednim okolnostima", kazali su iz UPCG.

Podsjetili su da je UPCG 3. jula uputio i zvaničan dopis Ministarstvu rada u kojem je dodatno inicirao unapređenje radnog zakonodavstva i njegovo prilagođavanje novonastaloj situaciji.

"Nadamo se da će upravo rad po ovoj problematici biti jedna od prvih aktivnosti predstavnika UPCG, sindikata i nove vlasti", poručeno je iz UPCG.

stakli su da će odgovor na pitanje o očekivanjima od buduće vlade saopštiti nakon njenog formiranja i usvajanja programa rada, ali ono što u ovom trenutku izdvajaju je potreba da nova vlada u prvi plan stavi aktuelnu ekonomsku situaciju i iznalaženje rješenja za brojne probleme i izazove s kojima se trenutno suočavaju preduzeća i zaposleni, a što utiče i na državu.

"Koliko će sve buduće strateške mjere i politike biti uspješne, u velikoj mjeri će zavisiti od senzibilnosti budućih donosilaca odluka, njihove spremnosti da saslušaju i uvaže potrebe i sugestije biznis zajednice, te na tom osnovu donesu adekvatne odluke u čijem će fokusu biti oporavak privrede i dalji ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore", rekli su predstavnici UPCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније