Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2020. 10:24 >> 10:24

DRI

U radu DUA utvrđeno više nepravilnosti i propusta

Državna revizorska institucija (DRI) izrazila je uslovno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Demokratske unije Albanaca (DUA) za 2019. godinu i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti. Zbog većeg broja utvrđenih nepravilnosti i propusta u radu ovog subjekta nadležni Kolegijum se usaglasio da se izvještaj dostavi Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Kako navode iz DRI, finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj DUAa za 2019. godinu sastavljen u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, osim navedenog pod dvije tačke i to blagajničko poslovanje i troškovi.

Revizijom pravilnosti, kako dodaju, utvrđeno je da partija nije finansijske i druge radnje u svim materijalnim aspektima uskladila sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju.

"Neusklađenost se odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (tada važeći član 18 i 38), Zakona o sprječavanju nelegalnog poslovanja (član 6), Zakona o računovodstvu (član 19), Zakona o radu, Pravilnika o kontnom okviru i sadržini računa u kontnom okviru za privredna društva i druga pravna lica, Pravilnika o obliku, sadržini, načinu popunjavanja i dostavljanja jedinstvenog obrasca izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje", navodi se u saoptenju.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2019. godinu je takođe izvršena provjera realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2018. godinu.

"Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja za 2019. godinu utvrđeno je da je Partija realizovala dvije od devet preporuka, djelimično realizovala dvije, nije realizovala tri preporuke, dok se realizacija dvije preporuke nije mogla utvrditi jer Partija nije bila nosilac izborne liste na lokalnim izborima u Tuzima u 2019. godini", precizirali su iz DRI.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније