Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 10. 2013. 14:50   >>  15:48

DAKIĆEVCI PREMIJERU

Nijesmo odbili ponudu za zemljište

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike ''Radoja Dakića'' Milan Vukčević kazao je da oni nijesu, svojevremeno, odbili ponudu kompanija ''Zetagradnja'' i "Čelebić", za kupovinu zemljišta.

Vukčević je agenciji Mina kazao da će radnici sjutra mirno protestovati ispred zgrade Vlade, a protest će nastaviti ispred Skupštine.

"Premijer Milo Đukanović je, učestvujući u emisiji na Radiju Crne Gore, ponovo obmanuo javnost i rekao da smo odbili ponudu. To nije tačno, jer da smo odbili ponudu mi bi bili krivci i saučesnici u nečemu za šta su oni krivi", rekao je Vukčević.

On je naveo da je za sjutra planirano i poslaničko pitanje Socijalističke narodne partije premijeru koje se tiče pravosnažne sudske presude od prije sedam godina, kojima je naložena isplata neisplaćenih zarada za hiljadu bivših radnika »Radoja Dakića«.

Govoreći o zahtjevima bivših radnika "Radoja Dakić", Đukanović je naveo da su radnici ostvarili sva prava prema aktuelnom zakonu i kolektivnim ugovorima.

"Ovo što sada potražuje stalno rastući broj bivših zaposlenih je nešto što za svoje utemeljenje ima sudsku presudu. Veoma čudna sudska presuda u kojoj se nije vodilo računa o interesu države. Ali ona je konačna i na nju se oslanjaju očekivanja bivših zaposlenih", kazao je Đukanović.

On je dodao da sada postoji presing bivših radnika da novac dobiju bez prethodne valorizacije imovine pokušavajući da dokažu da je Vlada u obavezi da im i bez prodaje imovine iz budžeta isplati novac.

"To nema nikakvog utemeljena u sudskoj presudi. Oni imaju imovinu koja im je dodijeljena i moraju se potruditi da je prodaju", poručio je Đukanović podsjećajući da je bilo ponuda za kupovinu i u jednom i drugom slučaju ovlašćeni predstavnici radnika ocijenili su da to nije odgovarajuća cijena.

Bivši radnici "Radoja Dakića" od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније