Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

08. 11. 2020. 09:20   >>  09:37 1

VUKOVIĆ SMATRA

Smanjiti troškove za opstanak Plantaža

Kompanija Plantaže mora pretrpjeti temeljne promjene, saopštio je njen novi izvršni direktor Miroslav Vuković i dodao da se troškovi poslovanja moraju smanjivati, kako bi preduzeće opstalo.

“Ovo nije samo moje mišljenje, već stav akcionara i Odbora direktora. Sadašnji poslovni model dostigao je svoje objektivne granice i potrebno je diversifikovati proizvodnju i usluge i povećati bazu prihoda, kao pretpostavku za generisanje profita i distribuciju dividendi”, kazao je Vuković u intervjuu za Dan.

On je naveo da se taj proces neće desiti preko noći i da isti iziskuje mnogo rada svih zaposlenih u kompaniji, kao i neophodnu podršku Odbora direktora.

Na drugoj strani, prema riječima Vukovića, potrebno je sveobuhvatno racionalizovati troškove poslovanja kompanije i svesti ih na mjeru održivih.

“Uslovi u kojima posluje ova kompanija, pogotovo u djelovanju korona virusa, takvi su da se mora mnogo dosadašnjih planova i aktivnosti mijenjati, dopunjavati, pa i ukidati. To je logično pri padu ino tržišta preko 20 odsto, a crnogorskog preko 60 odsto. Troškovi se moraju smanjivati, kako bi kompanija opstala”, poručio je Vuković.

Što se tiče plana za narednu godinu, on će proizaći iz obima i kvaliteta primarne proizvodnje.

“Na njega u uslovima koronavirusa nijedna kompanija pojedinačno ne može uticati, pa ni Plantaže. U tom smislu, neću predlagati nikakav 'plan radi plana', već ćemo pokušati da uvažimo sve realne parametre, objektivne i subjektivne teškoće, koliko god to bilo moguće. Svakako, umanjenje troškova mora biti stalni zadatak menadžmenta”, naveo je Vuković.

Na pitanje šta će biti njegovi prvi potezi, kao izvršnog direktora Plantaža, Vuković je odgovorio da preuzimanje funkcije izvršnog rukovodioca podrazumijeva popis ukupne imovine i obaveza kompanije, što je preduslov za sagledavanje njenih poslovnih kondicija i finansijskog položaja.

Na pitanje da li očekuje da će ostati na poziciji izvršnog direktora kada se formira nova vlada i izabere novi Bord direktora, Vuković je odgovorio da imenovanje na funkciju izvršnog direktora doživljava kao priznanje za njegov dosadašnji rad i rezultate, ali i kao čin povjerenja vlasnika kompanije oličenih u Odboru direktora.

“Očekujem da ću započeti mandat nastaviti i nakon isteka roka od 60 dana koji mi je zadat od Odbora direktora za predlaganje poslovnog plana i programa rada, čije usvajanje je neophodni uslov za moj dalji rad na ovoj funkciji”, dodao je Vuković.

On je rekao da će, bez obzira na sve sadašnje i buduće novitete, podržati i prihvatiti svaku odluku koju donesu vlasnici kompanije i Odbor direktora, uključujući i odluku da bude razriješen prije isteka petogodišnjeg mandata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније