Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 11. 2020. 06:43   >>  07:29 7

OTVARANJE ILI OTPUŠTANJE

Ugostitelji danas s Markovićem

Na inicijativu Privredne komore Crne Gore danas će biti održan sastanak sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem o mogućnostima iznalaženja rješenja za zahtjeve ugostitelja koji se odnose na rad restorana i kafe barova u uslovima pandemije Covid-19.

To je saopšteno nakon sastanka predsjednika Privredne komore Vlastimira Golobovića sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Crne Gore.

Predstavnici Udruženja Vido Markićević, Momo Sladaković i Nikola Buzdovan izrazili su negodovanje što je mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti onemogućen rad ugostiteljskih objekata u glavnom gradu i još nekoliko opština, čime su, kako su kazali, dovedeni u izuzetno nezavidnu ekonomsku situaciju.

Oni su ponovili riješenost ugostitelja da u četvrtak otvore lokale suprotno odluci NKT-a.

"Zašto su ugostitelji targetirani kao krivci za širenje zaraze, kada nam nijedna kazna nije napisana zbog nepoštovanja mjera distance koje je propisao NKT? Mi smo dovedeni na rub provalije. O ugostiteljstvu niko ne vodi računa, a zapošljavamo 30.000 ljudi. Moraćemo da ih otpuštamo ukoliko ne dođe do rješenja", istakli su oni.

Naveli su da je neophodno da se treći paket mjera u cjelosti realizuje, te da je njihovo poslovanje izuzetno opterećeno dažbinama sa državnog i opštinskog nivoa koje je neophodno reprogramirati.

Prema njihovim riječima, izostala je i podrška bankarskog sektora.

Učesnici sastanka su saglasni da je zaštita zdravlja građana prioritet, ali da se mora voditi računa o očuvanju ekonomije.

Kako je saopšteno iz PKC, istaknuto je da brojni građani ovih dana posjećuju ugostiteljske objekte u drugim opštinama, čime se dovodi u pitanje efikasnost mjera NKT za suzbijanje širenja zaraze.

Privredna komora, prema riječima predsjednika Golubovića, podržava zahtjeve ugostitelja, te očekuje razumijevanje nadležnih za poslovanje ovog dijela privrede.

On je kazao da su uz strogo poštovanje mjera minimalni rizici širenja zaraze u ugostiteljskim objektima, za razliku od organizovanja drugih događaja i manifestacija kojima smo svjedočili u prethodnom periodu.

Golubović je predložio predstavnicima Udruženja ugostitelja da se u susret predstojećoj sjednici Vlade organizuje sastanak sa premijerom, na kome bi se definisala rješenja za dalje poslovanje ovog sektora u izazovnim vremenima, što su sagovornici prihvatili.

"Sastanak će biti prilika da se razgovara i o podršci drugim djelatnostima koje su zatvorene usljed mjera za borbu protiv pandemije Covid-19. Ugostitelji traže garancije da će se mjere koje budu dogovorene čvrsto poštovati i u cjelosti primjenjivati", saopšteno je iz PKCG.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније