Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 11. 2020. 12:14   >>  12:19

EPCG

Potrošnja struje u oktobru veća 4,7 odsto

Domaćinstva su u oktobru potrošila 92.833.224 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 4,7% više u odnosu na potrošnju ostvarenu u septembru 2020. godine, odnosno 8,3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra 2019. godine, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Navode da prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,58 eura.

''Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,18 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 34,80 eura'', navode iz EPCG.

Kako su saopštili, čak 64,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19,3 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 14,2% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 2,1 odsto kupaca.

''Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 55 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 199.594 kupaca'', poručili su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније