Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 11. 2020. 18:58   >>  18:59 2

REAGOVANJE MARKOVIĆA

Nema aranžmana sa MMF-om

Poslanika Nebojšu Medojevića ponovo demantujemo, a zainteresovanu javnost podsjećamo da je 41. Vlada i ja kao njen predsjednik – odbila da prihvati aranžman sa MMF-om u decembru 2016. godine, što se pokazalo ne samo hrabrom, već i ispravnom odlukom, saopštio je večeras premijer Duško Marković.

"Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda. Podigli smo izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenuli rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto. Povećali zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju", navodi se u reagovanju premijera.

Ističe da i u u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti - ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF-om.

"Mi smo imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što smo imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi. Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili", navodi Marković.

"Dakle, nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније