Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2020. 12:30 >> 12:40

ARANŽMAN SA MMF-OM

PzP: Marković neobaviješten

Odlazeći premijer Duško Marković očigledno nije znao šta njegovi ministri rade i sa kim pregovaraju, poručuju iz PzP-a.

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić reagovao je na jučerašnju izjavu premijera Duška Markovića koji kazao da nije bilo razgovora, pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om.

Marković je time demantovao navode poslanika PzP-a Nebojše Medojevića o aranžmanu odlazeće Vlade sa MMF-om

„Da li u bunilu zbog gubitka vlasti ili možda zbog gubitka mjesta zamjenika predsjednika u Demokratskoj partiji socijalista odlazeći premijer ili je izrekao neistinu ili nije bio upućen u rad i aktivnosti svojih ministara“, navodi Stanišić.

Ministar Radunović je, kako podsjeća Stanišić, saopštio 3. juna 2020. godine da je Ministarstvo finansija, pored komunikacije sa EK, pokrenulo razgovore sa većim brojem finansijskih međunarodnih institucija, kao što su Svjetska banka (SB) i Međunarodni monetarni fond (MMF), u vezi obezbjeđenja kreditnih sredstava za finansiranje povećane budžetske potrošnje usljed sanacije posljedica pandemije koronavirusa.

„Tako da dolazimo do zaključka da odlazeći premijer očito nije znao šta njegovi ministri rade i sa kim pregovaraju“, navodi Stanišić.

Kako kaže u jučerašnjem saopštenju se navodi i ''veliki ekonomski napredak'' koji je Crna Gora postigla u mandatu Vlade Duška Markovića.

„O kvalitetu ekonomske politike koju je vodio Marković najbolje govori procjena gubitka prihoda od efekata korone na turizam ministra Radunovića i Vlade Crne Gore u junu 2020. godine koja je već u tom trenutku bila neodrživa. Tadašnja procjena da će gubici biti manji za 40% su već u tom periodu bili pogaženi. Nebojša Medojević je upozoravao da je već tada bilo neophodno praviti novi rebalans budžeta. On je u junu projektovao da će pad prihoda od turizma biti oko 90% što znači milijardu eura manje, a da će pad BDP biti oko 20% i upozorio na pogubnost sporazuma sa MMF-om“, zaključio je Stanišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније