Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

26. 11. 2020. 16:33   >>  16:34

ZAKLJUČENO NA SASTANKU

Željezara Tosčelik značajna za crnogorsku ekonomiju

Željezara Tosčelik u Nikšiću, kojom od 2012. godine gazduje turski holding Tosyali, i dalje je, kao strateški partner, veoma značajna za ekonomiju tog grada i Crne Gore, saopšteno je nakon sastanka predstavnika fabrike i čelnika nikšićke Opštine.

Jedan od vlasnika Tosyali holdinga, Serif Tosyali, član Odbora direktora Hakan Eminosoy i izvršni direktor Tosčelika, Erkut Alkalay, ukazali su na probleme sa kojima se suočavaju na tržištu čelika, koji su dodatno usložnjeni globalnom zdravstveno-ekonomskom krizom.

Predstavnici Tosčelika su, kako je navedeno, uprkos poblemima optimisti kada je riječ o budućem razvoju i poslovanju Željezare.

Predsjednik nikšićke Opštine, Milutin Simović, rekao je da Tosyali holding doživljavaju kao strateškog partnera Crne Gore i Nikšića, kao i da je iskazao puno razumijevanje za trenutnu globalnu situaciju na tržištu čelika.

“Vrata lokalne uprave Nikšića uvijek su otvorena za menadžment i zaposlene Željezare Tosčelik, a željeli bi da se u narednom periodu broj zaposlenih poveća sa sadašnjih 303 na planiranih 550. Vjerujemo da će se nakon prolaska ove krize, nastaviti sa planiranim investicijama i povećanjem proizvodnje kvalitetnih specijalnih čelika u fabrici”, rekao je Simović.

Na sastanku je iskazano i uvjerenje da zaposleni vrijedno i posvećeno rade, kao i da će menadžment prepoznati i nagraditi rad i obezbijediti sve elemente zaštite na radu.

Nikšić je, kako je zajednički konstatovano, bio i treba da ostane grad čelika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније