Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Infobiro ]

29. 11. 2020. 13:59   >>  14:04

NREKIĆ TVRDI

Izmirili brojne obaveze, pokrenuli investicije

Za dvije i po godine Opština Ulcinj izmirila je brojne obaveze i pokrenula nekoliko kapitalnih investicija, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Ljoro Nrekić.

 

"Opština Ulcinj posljednjih se godina suočava sa brojnim finansijskim poteškoćama", rekao je Nrekić.

Ipak, kako je dodao, uprkos nepovoljnom stanju koje je zatekao dana kada je 2018. sjeo u predsjednički kabinet, njegovo rukovodstvo uspjelo je da izmiri brojne obaveze, ali i da u godini pandemije pokrene rad na nekoliko kapitalnih investicija.

"U Ulcinju smo imali dosta finansijskih problema od kada sam ja došao, pa i ranije. Ovo rukovodstvo je uspjelo, od dana kad je preuzelo vlast, da plati 12 i po miliona eura dugovanja, uzimajući u obzir i 6,5 miliona blokade. Taj iznos je ekvivalent budžetu i po Opštine", istakao je Nrekić.

Posebno je ponosan na to što su uspjeli da izdejstvuju da radnici u lokalnoj samoupravi ne trpe zbog loše finansijske situacije.

"Naravno, tu su i neke kapitalne investicije koje smo krenuli da radimo, i uspješno ih završili", dodao je Nrekić.

Upravo jedna od glavnih kapitalnih investicija obuhvata projekat rekonstrukcije vodovodne kao i kanalizacione mreže. To bi, kako je naglasio, umnogome riješilo i problem Port Milene, nekadašnje prirodne lagune i simbola Ulcinja. Zagađenost bi se, naime, smanjila za čak 60 odsto.

"Danas imamo sastanak u vezi Vodovoda i kanalizacije – tender je pri kraju. Ja sam obezbijedio sredstva koja su potrebna za eksproprijaciju zemljišta. Od Ministarstva imamo 83.000 eura za te svrhe, međutim, radnici koji rade na tim poslovima malo kasne. Zato danas imamo jedan sastanak kako bismo ubrzali taj proces, da bi što prije došlo do potpisivanja ugovora sa firmom koja je najpovoljnija", naveo je predsjednik Opštine.

Nrekić je izrazio nadu da će se ugovor potpisati već u januaru.

"To je kapitalna investicija u vrijednosti od 20 miliona eura. Radovi na kanalizaciji za četiri naselja su u toku, i uveliko se odvijaju, i nadam se brzom završetku oba projekta", dodao je Nrekić.

Nezavidnu finansijsku situaciju dodatno je usložila pandemija, koja je i jedan od uzoraka kašnjenja kada je posrijedi projekat izgradnje Akva parka, najvećeg u regionu.

"Što se tiče Akva parka, tu postoji garancija do 150.000 eura, čim istekne ugovor ta sredstva mogu biti naša. Međutim, mi to ne želimo, naš cilj je da investitor dođe i završi Akva park", poručio je Nrekić.

Dvije i po godine Nrekićevog mandata obilježile su, između ostalog, i investicije u Centar za kulturu, otvaranje nove škole u Sukobinu, i izgradnja stambenog objekta za porodice u socijalnoj potrebi u naselju Pinješ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније