Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 12. 2020. 21:21   >>  21:20

PROŠLE GODINE

Dodijeljeno 49,32 miliona eura državne pomoći

Prošle godine dodijeljena je državna pomoć u iznosu od 49,32 miliona eura - podaci su iz godišnjeg izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći koji je pripremila Agencija za zaštitu konkurencije (AZK), a usvojila Vlada.

 

"U 2019. godini dodijeljena je državna pomoć u ukupnom iznosu od 49.321.224,77 eura, što u odnosu na ukupno dodijeljenu državnu pomoć u 2018. godini, koja je iznosila 65.780.993,83 eura, predstavlja smanjenje od 33,37 odsto", precizirano je u saopštenju.

U Izvještaju za 2019. godinu, u skladu sa, kako je napisano, novim pravilnikom, nijesu prikazani podsticaji za razvoj poljoprivrede i ribarstva.

"Ukupno učešće državne pomoći (bez sektora poljoprivrede, ribarstva i železničkog saobraćaja) u BDP-u iznosi 0,66 odsto, pa se može reći da je Crna Gora u 2019. godini imala udio državne pomoći ispod nivoa prosjeka zemalja članica Evropske unije (0,72 odsto BDP-a)", rekli su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније