Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 11. 2013. 11:45 >> 11:45

PODACI EKIP-a

ADSL priključaka - 68.000

Ukupan broj ADSL priključaka na kraju septembra iznosio je 68,09 hiljada, neznatno više u odnosu na avgust, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

 


Iz EKIP-a su saopštili da je broj korisnika koji su putem optičke mreže (FTTx) pristupili internetu u septembru iznosio 5,08 hiljade, 246 više nego u avgustu.

Zaključno sa decembarskim izvještajem, Crnogorski Telekom je korisnike koji su pristupili internetu putem optičke mreže (FTTx) računao kao ADSL korisnike. Na inicijativu Agencije, od januarskog izvještaja, Telekom broj FTTx priključaka prikazuje odvojeno.

Od ukupnog broja ADSL priključaka na kraju septembra, 89,44 odsto se odnosi na građane.

Ukupan broj dajal ap korisnika u Crnoj Gori koji su tokom septembra na taj način pristupili internetu koristeći mrežu Crnogorskog Telekoma iznosio je 181, što je smanjenje za 47 korisnika u odnosu na avgust.

U izvještaju je navedeno da je Vajmaks priključaka bilo 8,08 hiljada, što predstavlja rast od 68 priključka u odnosu na avgust, od čega se na građane odnosilo 90,93 odsto.

Broj KDS priključaka na kraju septembra iznosio je 4,83 hiljade, a WiFi 3,34 hiljade.

“Ukupan broj širokopojasnih priključaka, nezavisno od tehnologije koja se upotrebljava, iznosi 89,43 hiljade, odnosno 454 više nego u avgustu”, navedeno je u izvještaju.

Na ADSL tehnologiju odnosilo se 76,14 odsto ukupnog broja širokopojasnih priključaka, FTTx 5,68 odsto, Vajmaks 9,04 odsto, VajFaj 3,73 odsto, a na KDS 5,41 odsto.

Ukupan broj pripejd i postpejd korisnika mobilnih operatora koji su pristupili internetu tokom septembra iznosio je 237,82 hiljade, od čega je 139,58 hiljada koristilo isključivo 3G tehnologije pristupa.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније