Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 12. 2020. 14:36 >> 15:12
4

SD PREDLAŽE ZAKON

"Nema koncesija na Aerodromima, niti likvidacije MA"

Socijaldemokrate Crne Gore su predložile Zakon o zaštiti strateških nacionalnih interesa u oblasti aviosaobraćaja, budući da je, kako navodem aviodostupnost Crne Gore od posebnog interesa za život i rad građana, zdravlje stanovništva, razvoj turističke privrede, poslovanje privrede i ekonomsku nezavisnost Crne Gore.

"U cilju očuvanja jednog od najvrednijih državnih razvojnih resursa, ovim zakonom definisano je da Crna Gora zadržava većinsko vlasništvo u privrednom društvu „Aerodromi Crne Gore“ AD Podgorica. Takođe, zakonom je predviđeno da se navedeno privredno društvo ne može valorizovati po modelu koncesije, niti po bilo kojem modelu koji bi doveo u pitanje većinsko vlasništvo države", piše u saopštenju.

Ovim zakonom se, kako navode, zabranjuje i svaka radnja od strane države koja bi rezultirala likvidacijom privrednog društva „Montenegro Airlines“ AD Podgorica.

"U pitanju je resurs od strateškog nacionalnog značaja čijim gašenjem bi nastupile ogromne negativne posljedice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније