Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 11. 2013. 18:40 >> 18:44

OBIŠLI KUMBOR

Projekat značajan za Herceg Novi i Crnu Goru

Projekat gradnje prvog evropskog One&Only rizorta u Kumboru, u kojem će biti angažovano preko tri hiljade ljudi, ima veliki značaj za Herceg Novi i Crnu Goru, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Socijalističke narodne partije SNP i Azmont Investmentsa.

Predsjednik SNP-a, Srđan Milić je, na sastanku sa izvršnim direktorom kompanije koja realizuje projekat, Džejmsom Vilsonom, saopštio da je značajno i to što će po otvaranju luksuznog turističkog kompleksa u Kumboru biti zaposleno preko hiljadu ljudi iz Crne Gore.

 

 

Iz SNP-a je saopšteno da su sagovornici tokom sastanka, kojem je prisustvovao i predsjednik hercegnovske Opštine Dejan Mandić, obišli lokaciju bivše kasarne Kumbor, gdje je u toku rušenje postojećih objekata, zbrinjavanje otpada, geološko ispitivanje tla i čišćenje morskog dna.

Projektom je planirana gradnja prvog One&Only hotela u Evropi, marine kapaciteta do 250 vezova, sa posebnim akcentom na mega jahte, oko 70 radnji, restorana i kafea, jahting i plažnog kluba i teniske akademije.

Sadržaji će, kako je objašnjeno, biti atraktivni tokom čitave godine, dok će građanima biti dostupno 65 odsto kapaciteta ukupnog kompleksa.

Mandić je saopštio da su u Herceg Novom veoma posvećeni realizaciji prijekta i da veliki optimizam građanima u ovom trenutku vraćaju ulaganja kompanije Azmont u Kumbor.

Milić je kazao i da je zadovoljan što će novac od aukcijske prodaje starog materijala iz bivših vojnih objekata ići u humanitarne svrhe. Novac će, kako je planirano, dobiti nevladine organizacije Dnevni centar i Sunčev zrak, za djecu sa posebnim potrebama, kao i Nova šansa za osobe sa invaliditetom zaposlene u maloj štampariji. Dio novca će dobiti i Osnovna škola „Ilija Kišić“ u Zelenici, takođe za djecu sa posebnim potrebama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније