Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 12. 2020. 11:26 >> 12:00
2

USVOJEN BUDŽET

Simović: Za kapitalne investicije 4,1 milion eura

Odbornici Skupštine opštine Nikšić izglasali su Budžet za 2021. godinu. Za kapitalne investicije za naredni godinu predviđeno je 4,1 milion eura, a za tekuće održavanje javne infrastrukture 2,6 miliona eura.

Predsjednik Opštine Milutin Simović kazao je da su predlog Budžeta pripremali u intenzivnoj, otvorenoj i partnerskoj komunikaciji sa građanima, preduzetnicima, poslenicima kulture, sporta, brojnim udruženjima, civilnim sektorom…

“Smatram da je puno zajedništvo i razumijevanje jedini put da se dođe do najboljih i najpravednijih rješenja. To je posebno značajno u ovom vremenu brojnih izazova sa kojima se sučavamo”, poručio je Simović na sjednici Skupštine.

Za podršku mladima, kako je kazao Simović predviđeno je 520.000 eura, za preduzetništvo 90.000.

“Podršku poljoprivredi, kojom ćemo kroz opštinski Agrobudžet, podržati poljoprivrednike sa 306.000 eura i dodatno ih osloboditi plaćanja poreza na poljoprivredno zemljište”, kazao je Simović.

Podrška sportu biće u iznosu od 1,55 miliona eura.

“Podržaćemo izgradnju sportske infrastrukture. Gradićemo trim stazu oko Trebjese, kao dugogodišnju potrebu i želju brojnih sportista i rekreativaca. Nikšić će biti bogatiji za Rekreacioni centar Krupac, izgradićemo i rekonstruisati brojne sportske terene u mjesnim zajednicama širom naše Opštine, završiti zapadnu tribinu gradskog stadiona i balon salu”, poručio je Simović.

Podrška kulturi iznosi 1,73 miliona eura, kojom će, kako kaže Simović, pored Pozorišta, Zahumlja, Biblioteka, Muzeja i galerija biti podržani brojni festivali po kojima je Nikšić prepoznat i u regionu: Lejk fest, Bedem fest, Festival uličnih svirača, Boem fest, Gitar fest.

Za podršku obrazovanju opredijeljeno je 113.000 eura, za civilni sektor 50.000 eura.

“U uslovima brojnih izazova koje je donijela pandemija COVID-19, socijalna briga biće u posebnom fokusu. Za ove namjene u budžetu je opredijeljeno 425.000 eura”, kazao je Simović.

Za svako novorođeno dijete po 100 eura

Sa ciljem podrške roditeljstvu i porodici obezbijediće naknade za svako novorođeno dijete u iznosu od po 100 eura, za šta je kako kaže, opredijeljeno 70.000 eura.

“Kroz podršku za stanovanje u postojećih 467 stambenih jedinica u vlasništvu Opštine, omogućiće se stanovanje licima ili domaćinstvima koja nijesu u mogućnosti iz socijalnih, ekonomskih ili drugih razloga da riješe stambeno pitanje, Pored ovih predvidjeli smo i brojne druge vidove podrške za naše sugrađane kojima je pomoć potrebna”, naveo je Simović.

Za tekuće održavanje javne infrastrukture opredijeljeno je 2,6 miliona eura kojima će, kako kaže Simović, obezbijediti održavanje saobraćajne infrastrukture, zelenih i javnih površina, održavanje i troškove javne rasvjete, vodovodne, atmosferske i kanalizacione infrastrukture...

“Pored svih ovih tekućih aktivnosti, planirali smo i značajna sredstva za kapitalne investicije koje su prioritetno važne za građane. Za kapitalne investicije za naredni godinu opredijelili smo 4,1 milion eura, kojima će se finansirati: uređenje gradskih kvartova, izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica, izgradnja vodovoda i nedostajućih kanalizacionih sistema, investiciono održavanje objekata i uređivanje fasada”, zaključio je Simović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније