Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

30. 12. 2020. 16:20 >> 16:20

OTVRENE PRIJAVE PO KONKURSU

Za novog direktora ANO tri kandidata

Kandidati za novog direktora Agencije za nadzor osiguranja (ANO) su Branko Barjaktarović, Nataša Backović Blečić i Danilo Vujanović.

Savjet ANO je danas na sjednici, u prisustvu svih članova, otvorio pristigle prijave po konkursu za izbor novog direktora i utvrdio listu kandidata koji su blagovremeno dostavili potpunu dokumentaciju.

“Kandidati za novog direktora ANO su Branko Barjaktarović, Nataša Backović Blečić i Danilo Vujanović, svi zaposleni u tom regulatoru”, navodi se u saopštenju.

Savjet ANO će na sjednici u prvoj sedmici nakon Božićnih praznika, donijeti odluku povodom konkursa, imajući u vidu činjenicu da aktuelnoj direktorici mandat ističe 16. januara.

Savjet ANO je na sjednici, između ostalog, donio Odluku o visini redovnog doprinosa Garantnom fondu za narednu godinu.

“Redovni doprinos Garantnom fondu, koji su društva za osiguranje koja obavljaju poslove obaveznih osiguranja u saobraćaju dužna da uplate Udruženju Nacionalni biro osiguravača Crne Gore za narednu godinu, utvrđen je u iznosu od četiri odsto od bruto fakturisane premije u ovoj godini za sve vrste obaveznih osiguranja u saobraćaju, osim za obavezno osiguranje vlasnika, odnosno korisnika vazduhoplova od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima, za koje je utvrđen iznos od 0,4 odsto”, objasnili su iz ANO.

Takođe, Savjet se upoznao sa Informacijom o visini maksimalne kamatne stope za obračun matematičke rezerve, koja ne može biti veća od 1,766 odsto.

Navedena kamatna stopa se primjenjuje kod obračuna matematičke rezerve za ugovore o osiguranju koji se zaključe nakon 1. aprila naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније