Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 12. 2020. 10:04 >> 10:09

UJR

Realizovali 78,45 miliona eura investicija

Uprava javnih radova u 2020. godini ostvarila je ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78.455.860 eura, uzimajući u obzir sve izvedene radove i dospjele obaveze. Taj iznos je za 3,89 odsto veći u odnosu na planirani budžet.

Kako saopštavaju u Upravi, u cilju realizacije kapitalnih projekata, na osnovu Zakona o budžetu Crne Gore, Uprava javnih radova je zaključno sa današnjim datumom, u ovoj godini isplatila 73.735.733 eura, što procentualno iznosi 97,64 odsto u odnosu na plan.

"Ovakav rezultat predstavlja najveću realizaciju Uprave javnih radova od formiranja ovog organa prije 28 godina, a dodatno dobija na značaju kada se zna da je ostvaren u godini koju su obilježili brojni izazovi uzrokovani pandemijom koronavirusa. U 2020. godini Uprava javnih radova je u svakom momentu imala oko 70 aktivnih gradilišta. Među najvećim investicijama nalaze se novi planinski centri u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju i Rožajama, kao i valorizacija Đalovića pećine na području bjelopoljske opštine. Radovi na ovim projektima već su u odmakloj fazi, pa se očekuje da tokom predstojeće godine dođe do značajnog povećanja stepena završenosti građevinskog posla", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pored investicija u unapređenje turizma, posebna pažnja posvećena je ulaganjima u povećanje kvaliteta obrazovanja. U tom cilju, u toku je izgradnja osnovne škole u Bijelom Polju, vrtića u Podgorici i Pljevljima, a nedavno su završeni radovi na vrtiću u Rožajama.

"Zahvaljujući značajnim investicijama u razvoj sportske infrastrukture, Crne Gora će krajem naredne godine dobiti novi savremeni fudbalski stadion na Cetinju, uskoro tribinu na stadionu Sutjeske u Nikšiću, a privode se kraju i radovi na bazenu 'Nikša Bućin' u Kotoru.
Nedavno je završena izgradnja Kuće maslina u Baru i transfer stanice sa reciklažnim dvorištem u Mojkovcu, u finalnoj fazi su radovi na Domu starih u Podgorici, napreduje adaptacija starih vojnih objekata za potrebe Doma za stare u Nikšiću, a u toku je realizacija desetine drugih projekata", naglašavaju u Upravi javnih radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније