Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 01. 2021. 14:35 >> 14:36
1

MEDOJEVIĆ MILATOVIĆU

Izdavanje obveznica pravovremeno ali protivzakonito

Vlada Crne Gore je emitovala državne obveznice možda ispravno pravovremeno ali i protivustavno i protivzakonito, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević.

Medojević je reagovao je na navode ministra ekonomskg razvoja Jakova Milatovića koji je kazao da je odluka o izdavanju obveznice u prvoj sedmici mandata Vlade bila ispravna i pravovremena i pita ko je u Vladi uzeo proviziju.

"Možda je ispravno i pravovremeno, ali je protivustavno i protivzakonito. Angažovanje investicionih banakabanaka, pravnih savjetnika je rađeno tajno-direktnom pogodbom", kazao je Medojević

Predsjednik PzP-a pita "koliko su banke platile provizije premijeru i miistrima da bi dobile posao od 10 miliona eura i ko je utvrdio kamatu od 2,875% i kako?"

Najbolji dokaz da je kamata previsoka je, ptrema Medojeviću, tražnja koja je, kako navodi, po izjavama ministara bila 2,3 mlijarde eura, tj. skoro 3 puta vise od tražnje.

"Sve miriše na tal i korupciju. Zašto su privatno i takno pregovarali sa kupcima? I neko iz Vlade je uzeo proviziju. A to je teško krivično djelo, pa bi premijer i ministri mogli da završe na robiji", navodi Medojević u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније