Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 11. 2013. 16:33   >>  16:35

REAGOVANJE MINISTARSTVA

Dovode u pitanje poslovanje KAP-a

Blokadom rada Kombinata aluminijuma dovodi se u pitanje dalje poslovanje KAP-a, ali i očuvanje radnih mjesta onih koji nemaju pravo na penziju i čija egzistencija zavisi od dalje budućnosti kompanije, poručuju iz Ministarstva ekonomije. Taj resor apeluje na radnike da omoguće nesmetano poslovanje Kombinata i opstanak proizvodnje u kompaniji, a samim tim i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Bivši i sadašnji radnici KAP-a koji su stekli pravo na penziju, blokirali su jutros, izvoz aluminijuma iz fabrike, pošto nijesu riješena pitanje njihovih otpremnina.

U Ministarstvu ekonomije kažu da je po pitanju rješavanja viška radnika u KAP-u, Vlada predložila izmjene i dopune Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju za radnike Kombinata aluminijuma Podgorica, obezbijedila 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficije.

Pored toga, Vlada je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomije, opredijeljena da obezbijedi socijalni program za zaposlene u Kombinatu aluminijuma Podgorica koji budu proglašeni tehnološkim viškom u procesu stečaja, što je radnicima i njihovim predstavnicima više puta potvrđeno.

"Vlada očekuje od stečajne uprave KAP-a da dostavi spisak viška radnika na bazi kojeg će biti definisan ukupan iznos sredstava za tu svrhu. Pri tome, poznat je i modalitet na bazi kojeg će to biti uređeno, što je takođe poznato radnicima i njihovim predstavnicima. Međutim, na koji način će biti zbrinuti radnici koji ostaju bez posla, a na koji način radnici koji su stekli pravo na penziju, zavisiće od dogovora u okviru sindikata Kombinata aluminijuma", poručuju iz Ministarstva ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније