Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 11. 2013. 17:45 >> 17:50
1

REBALANS REALAN

Budva: Dug opštine 32 miliona

Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o budžetu budvanske Opštine za ovu godinu realno je planiran i neće uticati na planirane obaveze i investicije, ocijenio je njen predsjednik, Lazar Rađenović.

 

Sekretar Sekretarijata za privredu i finansije, Mihailo Đurović, je na sjednici Skupštine Opštine kazao da predloženi rebalans opštinskog budžeta predstavlja njegovo dovođenje u realne okvire.

On je kazao da rebalans predstavlja kontinuitet restriktivne budžetske politike i uredno finansiranje zacrtanih obaveza.

Đurović je, odgovarajući na pitanja odbornika, kazao da će ukupan dug Opštine Budva na kraju godine iznositi 30 do 32 miliona eura, što je upola manje nego prije dvije godine.

Odbornici opozicionih partija u budvanskom parlamentu protivili su se usvajanju predloženog rebalansa budžeta, jer smatraju da je na taj način zloupotrebljeno ranije opredjeljenje Opštine o opštoj štednji.

Odbornik Demokratskog fronta (DF), Mihailo Backović, kazao je da su se sumnje opozicije o nenamjenskom, neplanskom i nezakonitom trošenju novca tačne i zamjerio aktuelnoj vlasti da se ponaša bahato i nezakonito.

Prema riječima odbornika Socijalističke narodne partije (SNP), Miomira Pejovića, opedjeljenje za opštom štednjom predloženim rebalansom budžeta je zloupotrebljeno, dok je njegov kolega iz DF-a, Đorđije Pribilović, kazao da je rebalans rađen na račun građana i smišljen u centrali Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici.

Predloženim rebalansom predviđeno je smanjenje ukupnih primitaka i izdataka na 45,88 miliona, a iznosa sredstava za tekuće izdatke za 390 hiljada eura. Kapitalni izdaci bi trebalo da budu smanjeni sa 16,64 miliona eura na 10,68 miliona.

Predloženim rebalansom iznos sredstava za tekuću budžetsku rezervu povećan je pet hiljada na 30 hiljada eura.

(Mina business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније