Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2013. 08:36 >> 09:09
1

KAP

Piperović: Ne znam što su opet na kapiji

Advokat bivših radnika KAP-a koji su juče blokirali kapiju i ne dozvoljavaju izvoz rude, Zoran Piperović, protiv je blokade.

Piperović kaže nije mu jasno zašto radnici stopiraju posao.

"Bio sam kod ministra prije nekoliko dana. Dogovorili smo da se odmah napravi spisak i da se dostavi, kao i spisak te Dožićeve grupe i da se za dva ili tri dana sva tri dijela sindikata sastanu sa Kavarićem.    To sam prekjuče prenio Toškoviću, kazao mu za taj sastanak i oni su se saglasili. Ja pojma nemam zašto su oni ponovo na kapiji, samo iritiraju državu koja je u teškoj finansijskoj situaciji. Država će da im kaže - nemate pravo na otpremnine jer je  fabrika u stečaju, doviđenja prijatno", kazao je Piperović Anteni M.

Uprkos tome, predstavnik radnika Radovan Tošković kaže - odlučni su:

"Znamo što hoćemo i što su naši zahtjevi. Svakako da advokat, u skladu sa svojom strukom, ima pravo na svoje mišljenje. Zašto bi mi bili neki «izbirak» iz KAP-a. Mi nismo u penziju pošli što smo htjeli nego što smo morali."

Na pitanje hoće li i dalje biti njihov advokat, Piperović kaže:

«Hoću, jer smo još kod Privrednog suda, za onaj dio iz stambenog fonda kojim oni potražuju 4 miliona eura. Sve drugo sam završio, dakle dobili su 2 miliona i 200 hiljada, pravo im je priznato na otpremnine koje nemaju, ali ne u iznosu koji bi oni htjeli jer država nema novca.»

Podsjetimo, stečajni upravnik Veselin Perišić saopštio je da blokada izvoza dovodi u pitanje opstanak proizvodnje te da može izazvati ogromnu materijalnu štetu, zbog toga će se, u krajnjem, pribjeći sili.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније